Sağlık & Güzellik

Zihne ve Vücuda zinde dokunuş: Yoga

Zihne ve Vücuda Zinde Dokunuş: Yoga

Bir yılı aşkın zamandır yaşadığımız covid süreciyle birlikte spor hayatımızda daha da aktif rol alıyor. Özellikle evde spor yapmayı öğrenebileceğimiz bu dönemde uzmanlar günde ayrılan 15-20 dakika hareketin vücudumuzu zinde hissettirirken beraberinde ruhsal olarak da iyileşme sağladığını belirtiyor.
Zinde Dokunuş Zinde Dokunuş Zinde Dokunuş
Yoga, zihnin, hislerin, nefesin, iç ve dış dünyayı aynı anda derinlemesine keşfetmenin, bedenin tüm hücrelerce algılanmasının anahtarı olarak gösteriliyor. Kendini dinlemek ve dolayısıyla iç yolculuğun keşfi tam da yogayla başlıyor. Tek ihtiyaç duyduğun çıplak ayakla hissedilen zemin, rahat hareket etmeye imkan verecek kıyafetler ve sadece konsantre olmak. Doğa ve bedenin ekseninde yapılan bu yolculuk gündelik yaşamın streslerinden uzak ve daha pozitif bir bakış açısı sunuyor.
Zinde ve Güçlü Zinde ve Güçlü Zinde ve Güçlü
Uzmanların ivedilikle önerdiği yoganın en bilinen faydaları şöyle özetlenebilir:
  • Esneklik ve denge
  • Omurga ve kas gücünü artırma
  • Hareket esnekliği kabiliyeti Dinlenme, dinginlik ve stres kontrolü
  • Duygusal açıdan dengelenme ve kendini anlama Uyku kalitesini artırma
  • Kronik ağrıları azaltma

Zinde ve Güçlü  Zinde ve GüçlüZinde ve Güçlü

Beden ve Ruhunu Doğada Dinle !

Doğanın insan yaşamı üzerinde yarattığı pozitif enerjinin değerini biliyoruz. Açık havada çıplak ayakla temas kurulan toprak ve çimen vücudun stresini ve negatif enerjilerini alarak, evren ve iç dünyan arasında kurduğun bağı destekleyecektir. Nerde olursanız olun doğanın seslerini dinlerken derin nefes alarak, zemini, güneşi, hava dolaşımını hissederek zihninizi serbest bırakabilirsiniz. Uzmanlar tam da bu noktada dinginleşebilmekten bahsediyor. Açık havada bedenin farklı yerlerinde hissedilen farklı sıcaklık dengeleri duyuları ve hissiyatı geliştiriyor. Ten dokusu ısınırken ayakların üşüyebilir ancak, bu sayede bedeni hissetme yolculuğu derinleşiyor. Doğa kokusu bu yolculuğu büsbütün kusursuz bir deneyime dönüştürüyor. Böylesine derin ve bütünsel bir iç dünya ve evren yolculuğu hangimize iyi gelmez ki?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu