Yaşam
Trend

Annelerimize.. #happymothersday

Dünya gezegeni evrende çok küçük bir noktadan ibarettir. Ancak diğer gezegenlerden farkı tüm canlıların misafirhanesi olmasıdır. Bu misafirhanenin her bir köşesinde birbirinden farklı duygular hayat bulurken, bu duygular bir yaşama bir yaşam hikayesine dönüşür ve ilk günden beri coğrafyalara göre değişmeye devam eder. Ancak değişmeyen ve önemini yitirmeyen bir şey vardır. Aile olmak. Birde bu aileyi en güzel hislerle güzelleştiren, yavrusuna hayat veren, yaşamı boyunca ona en kutsal sevgiyle bağlı kalan Anne <3

Annelik tek başına büyülü bir yolculuğu ifade eder. İlk öğrenilen anlarda kulaklarda tebrik sesleriyle başlar bu yolculuk. Sonrasında ise hayatın yeni bir hal almasıyla en zorlu gibi görünen bu serüven hızla açıklanması zor bir neşeye ve mutluluğa dönüşür. Bu sevgi o kadar şiddetli ki kalpleri eritir ve asla mümkün olmayan şeyleri yapmanı sağlar. Hayattaki en iyi deneyimlerden biri olduğu tartışmasızken, bu konuda ne kadar çok şey okursanız okuyun bu deneyimin yerini asla başka bir şey tutmayacaktır. Bu deneyimi daha da yüce kılan sevgi o kadar şiddetli ki kalpleri eritir ve asla mümkün olmayan şeylerin yapılmasını sağlar. ‘Anne olunca anlarsın’ sözü işte bu deneyimin en samimi özetidir. Daha dünyaya gelmeden hayatını tamamen ona adapte etmekle başlayan heyecan verici serüven, yaşam boyunca kutsallığını yitirmeden devam ederken bir de kişisel gelişimlere öncülük yapar. Sevgi, güven ve ileride nasıl bir birey olacağı annenin önderliğinde tüm detayları ile çocuğuna aşılanır. Yeni doğmuş bir bebeğin büyürken sahip olacağı karakterinin oluşumunda bu kadar önemli rol oynayan kutsal annelerimiz için her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü sevgimizi en yoğun olarak ifade ettiğimiz gündür.

Ne Zamandan Beri Kutluyoruz?

Mayıs; tek başına bile yenilenme hissini veren, tazelik kokan, baharı müjdeleyen, dopdolu enerjisiyle gelen ay. Endüstri toplumlarının tatil günü olan Pazar ile birleştiğinde daha da güzelleşen o gün bizleri doğuran annelerimizi sevgiyle kucakladığımız gün. Elbette doğurganlığın timsali olan kadınlarımız için bir gün kutlamaya yetmeyecektir. Ancak şimdi duygularımızı en iyi şekilde ifade ederek, değerlendirebileceğimiz günlerden birine yaklaşıyoruz.  Hemen hemen herkesi duygulandıran bu anlamlı günün tarihçesine doğru yola çıkalım. Anneler Günü’nün ilk olarak ne zaman kutlandığı konusunda çeşitli rivayetler bulunmaktadır. Yıllar evvel Amerika Birleşik Devletleri Virginia eyaletinde yaşayan Anna Jarvis isimli bir kadının 1905 yılında vefat eden annesi için her sene kutlama yapma isteğiyle ile birlikte doğmuştur.  Söylenenlere bu kutlama ilk kez 1908 yılında 407 çocuk ve annenin bir araya gelmesiyle yapılmıştır.  O dönemde bu kutlama çok büyük bir ilgi görmüş ve tarihler 1914 yılını gösterdiğinde ise bu dönem artık resmiyet kazanmıştır. Yıllar sonra bunun bir ticarete dönüştüğünü anlayan Anna bununla ilgili birçok hukuk mücadelesi verse de sonuç alamamıştır. Bir başka söylentiye göre ise anneler günü; Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlamıştır. Yakın dönemde ise ilk olarak Amerika Birleşik Devletlerinde kutlandı ve resmiyet kazandı. Bu günlerin ardından Anneler Günü bütün dünyada yankı uyandırdı ve kutlamalar devam etti. Gelelim, bu çok özel günde baş tacımız olan annelerimize sevgimizi farklı yollarla nasıl ifade edebiliriz?

Annen İçin Hediye ve Kutlama Önerileri

Ona olan sevgini ve sonsuza dek duyacağın o ihtiyaç duygusunu bir güne sığdırarak bir hediye ile ifade etmen biliyoruz ki çok zor… Seçtiğin özel bir mekanda baş başa yenilecek bir yemek, o gün geldiğinde hafta sonu için bir gezi planlaması, geçmiş zamanların en güzel şekilde hatırlatacak bir albüm ya da onu mutlu edecek minik sürprizler kutlama alternatifleri arasında olabilir.

-Onlar Rahatlığı Hak Eder

Her adımda rahatlığı ve konforu yakalasın diye salaş mevsimlik dış giyimleri ve oversize ceketleri tercih edebilirsin. Anneler Günü için isabetli bir hediye seçimi yapabilmek adına ona XINT’in Free Casual rahatlığını sunabilirsin.

-En Güzel Detayları Yakalasın!

Seçebileceğin en güzel parçalardan biri de elbiseler! Annen, omuzdan bağlama detaylı keten midi boy elbise modeli ile büyülenebilir. Dokusundaki kaliteye hayran kalacağı midi elbise modeliyle güneşli günlerde şıklığa ulaşabilir. Alternatifler arasında mini boy oversize, uzun göz alıcı detaylarıyla saten ve yandan bağlama detayıyla tulumların olduğunu da unutma.

-Doğal Dokuları Çok Sevecek

Annenin keten-pamuklu bluz ya da gömlek modellerimizi fazlasıyla seveceğine eminiz! Anneler Günü için hediye konusunda tereddütte kalmadan seçebileceğin bu parçaların harika renklerini annene armağan edebilirsin. Nefes alabilen kumaş yapısı sayesinde yazın keyfi onun olsun. Tüm bu görünümlerini takımı olan ya da aynı dokularda pantolon, etek ve şortlarla da tamamlayabilir.

 

Anneler Günü için sunduğumuz “MomGift” kategorisi arasından seçimini yapabilir, zevkine göre keşiflerde bulunabilirsin.

Hayatı anlamlandıran annelerimiz iyi ki var, varlıkları kutlu olsun!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu