Stil

MARRAKECH: A Town Story

Kuzey yönümüze Akdeniz’i, batı yönümüze Atlantik okyanusunu ve kuzeybatı yönümüze Sahra çölünü alarak bambaşka bir stil yolculuğuna çıkıyoruz. Şaşırtıcı değil mi? Aylar süren soğuk bir kış yolculuğunun bitiminde güneş sıcacık yüzünü bize doğru dönerken aksesuarlı şemsiyelerin altında dinlenebileceğimiz, doku, desen ve renklerle bezeli kilimlerinde yürüdüğümüz, tam anlamıyla yöresel yaşam biçimlerinin ilhama dönüştüğü bir koleksiyonun kapıları aralanıyor. Sınırlarında farklı kültürler barındıran bu koleksiyonun başkenti MARRAKECH. Kızıl bir şehir hikayesi…

Giyinmenin nefes almak, yemek yemek ve uyumak gibi başlıca ihtiyaçlardan birisi olduğunu biliyoruz. İnsanlık tarihi boyunca çeşitli etkenlere, kültürlere, coğrafi konumlara bağlı olarak gelişim gösterebildiğini de söyleyebiliriz. Aslında giysi nesnesi, yansıtmak istediğimiz tüm yaşantılarımızın dışavurum aracıdır. Bunu keyifli, fikirlere has ve yaratıcı hale getirmemiz ise bizi modayla buluşturur. Trendlerin her sezon yenilenmesi ve modanın da buna hızlıca ayak uydurması günlük stillerimizi oluşturmamızda en önemli etkendir. Bunun bilinciyle yaşam devam eder ve mevsimler birbirinin yerine geçer. Bugün ise mevsimlerden baharı, XINT’in yenilikçi ve yıllardır süre gelmiş moda vizyonu ile karşılıyoruz. Kat kat kıyafetlerin yerini salaş, rahat, hafif ve tek parçaya bıraktığı gardırobunu tam anlamıyla yaza hazırlayacağın günler geldi çattı. Haliyle farklı renklerin, büyüleyici desenlerin ve eşsiz dokuların bu kadar verimli bu kadar kontrast ve canlı olduğu, enerji yoğunluğuna yepyeni bir tanım getiren tasarımlar XINT İlkbahar-Yaz Marrakech koleksiyonunda yerini aldı. İhtiyaç duyduğun yazın olmazsa olmazlarında kültürel desenler dans ederken ihtişamlı tasarımlar kaliteden yeni ödün vermeyecek. Artık bahara hazırsın. Biz de en az senin kadar aynı heyecanla baharı kucaklıyor ve selamlıyoruz. Mevsimin tüm renklerini ve enerjisini üzerimizde taşımak için sabırsızlanırken tabi ki hikayemizin yeni karakterlerini ve yapacağın kombinleri seçenek olarak sunmadan olmaz. Sence bu güzel mevsimin, tek bir şehirde bizimle buluşturan güzel etkisini kombinlerimize nasıl yansıtacağız? Hadi birlikte keşfedelim.

DESEN FURYASI

XINT İlkbahar-Yaz Marrakech koleksiyonu daha çok basic olmayı tercih edenlerin bile kalplerini fethetmeye hazır. Göz dolduran desenler gerçek anlamda furya… Birbirinden renkli ve desenli gömlek modelleri ile yaz aylarına damga vurmak artık çok kolay.Tişörtlerden sonra yazın en çok tercih edilen giyim ürünleri arasında gömlekler yer alır. Pamuk, keten ve liyosel gibi çeşitli kumaşlardan üretilen parçaları hem günlük hem de plaj şıklığı için tercih edebilirsin. Bu modern desenleri klasik bir stille bir araya getirmek istediğinde düz renklerden, denimlerden ya da aynı desende takımı olan parçalardan yardım alabilirsin. Kiremit, turkuaz ve lacivertin baskın olduğu koleksiyonda çizgili üstleri beyaz şort ve pantolonla tamamlamak doğru bir tercih olabilir. Elde edeceğin en güncel ilkbahar-yaz stiline göz alıcı çizgili formları da dahil edebilirsin. En şık Marrakech görünümlerini ise mevsim geçişleri sırasında uzun bir trençkot ile güçlendirme fikri kulağa çok hoş geliyor. Stil sahibi görünmenin birinci şartlarından biri de uyumsuzluktan uyum yaratmaktır. Sen de şimdiye kadar desenlere hiç bu gözle bakmadıysan, artık yepyeni bir stil algısına kavuşma zamanı demektir. Sezona damgasını vuran desenli tasarımlarla kombinler yaratmak için XINT’in seni baharla buluşturan yeni koleksiyonuna göz atabilirsin!

KONTRAST RENKLER

Kombinlerde en önemli detaylardan biri renkleri eşleştirebilmek ve uyumlu hale getirmektir. Bu nedenle uzun yıllardan beri yılın renkleri seçilir ve benzer tonlar vitrinleri süsler. Fakat kontrast renklerde durum böyle olmayabilir. Kombinde kontrast renk kullanmak tamamen zıt renklerden oluşan kıyafetlerin eşleşmesi anlamına gelir ve çok zor gibi görünse de XINT İlkbahar-Yaz Marrakech koleksiyonu ile her zamankinden kolay ve keyifli olacağı kesin. Gelelim kızıl şehrin en kontrast fakat en uyumlu ikililerine; kiremit-turkuaz ve koyu beyaz-lacivert! Yan yana eşleştirildiklerinde her ikisi de çok daha canlı ve yoğun görünecektir. Bu nedenle son derece dikkat çekici bir kombin elde etmek istersen sen de kontrast Marrakech renklerinin bu gücünden yararlanabilirsin. Zıt renk denince akla gelen siyah-beyaz dışında daha az bilinen bu renkleri kullanabilir, sıra dışı kombinlerinde farkını ortaya koyabilirsin. Zıt renklerin eğlenceli dünyasını keşfetmek ve benzersiz olarak öne çıkmak istersen yeni sezon başlıyor.

Merhaba kızıl şehir, biz geldik!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu