Seyahat

Milano

MilanoLa Scala Tiyatrosu dünyanın en eski tiyatro binalarından olan bu yapı neoklasik tarzın örneklerinden biri olup kapılarını 1788’de açmıştır. Dış cephesinin aksine içinin epey gösterişli olduğunu söylemek mümkün. İmkan olursa gösteri izlemeye gidilmesi gereken yerlerden biri olduğunu belirtmek isterim. İçi kadar müzesinin de bayağı etkileyici olduğunu eklemeden geçemeyeceğim.

Milano Görseli

Galleria Vittorio Emanuele
Milano’nun ilk alışveriş merkezi olarak adlandırılan bu pasaj Prada’nın ilk mağazasının açıldığı yer olarak da bilinmektedir. Duomo Meydanı’ndan ve ünlü La Sacala Tiyatrosu’nun meydanından girişi olan bu galeride Prada, Louis Vitton, Gucci gibi pek çok ünlü markanın yanı sıra kafelerde bulunmakta. Çatısı tamamen camdan kubbe şeklinde yapılmış bu yapının ortasında yerde bulunan boğa figüründe topuğunuzu üç kere çevirmenin şans getirdiğine inanılıyor.

Milano Sokakları

Brera
Brera Bölgesi eski Milano olarak da nitelendirebileceğimiz, parke taşlı bir lokasyon olup yanyana sıralanmış olan restoranlarında İtalyan mutfağının doyurucu lezzetlerine ulaşmanız mümkündür. Gene bu bölgede yer alan “‘Amorino”’ isimli dondurmacı, dondurmaları çiçek şeklinde koymasıyla ünlü olup denemeye değer lezzetleriyle uğranması gereken bir durak.

Milano Görselleri

Navigli Milano
Leonardo Da Vinci tarafından ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla açılan bu iki kanal bugün hala kullanımda olup aynı zamanda Milano’nun en canlı yeridir. Naviglio Grande ve Naviglio Martesana adıyla ünlenen bu iki kanalda Büyük Navigli anlamına gelen Naviglio Grande kanal boyunca yan yana sıralanmış restoranları ve barlarıyla hem turistlerin hem yerlilerin vazgeçilmez uğrak noktalarından biridir. Aperitivo kültürünün hakim olduğu bu şehirde bir içki alıyorsunuz ve sadece içkinin ücretini ödeyerek restoranın kurmuş olduğu açık büfeden veya servis edilen yiyeceklerden sınırsız olarak yiyebiliyorsunuz. Genelde 18.30 gibi başlayan aperitivo 22.00 civarı sona eriyor.) Navigli en zengin büfelere en uygun fiyatlarla ulaşabileceğiniz bir nokta. Navigli Grande’nin sonunda yeni açılmış olan Mercato di Milano ise eski bir fabrikanın yerine kurulmuş olup açık havada “‘street food”’ konseptini isteyenlerle buluşturuyor.

MilanoMarchesi 1824 Tarihi ve geleneğine sadık olan Marchesi 1824, Milano’daki en eski ve en ünlü pastanelerden biridir. Pasta ve çikolata için mükemmeliyet ve tipik Milanese tatlısı Panettone üretimi için dogru yerdir. Aynı zamanda kahvaltı yapılabilcek güzel ve keyifli bir yerdir.Galleria Vittorio Emanuele icersinde bulunmaktadır.

Araba Milano

Via Monte Napoleone
Neoklasik tarzda binaların yer aldığı bu caddenin Milano’nun moda şehri olarak anılmasındaki yeri yadsınamaz. Tamamen lüks markaların bulunduğu bu cadde Napolyon zamanında aristokratlara ev sahipliği yapıyormuş. Akla gelebilecek her türlü lüks mağazanın bulunduğu bu cadde aynı zamanda “‘fashion event”’lere de ev sahipliği yapmasıyla ünlü

Milano

Duomo Katedrali
Şehrin merkezinde yer alan bu gotik katedralin yapımına 1386 yılında başlanmış, ancak 1905 senesinde tamamlanmış olup Avrupa’nın en büyük dördüncü katedarali olma unvanına sahiptir. Gotik mimarinin en güzel örneklerinden biri olan bu katedral 90 metre yüksekliğindendir ve ihtişamıyla Milano’nun göz bebeklerinden birisidir. Üzerindeki her heykel birbirinden farklı olup çatısında Hz. Meryem’in som altından heykeli bulunmaktadır. Söylentilere göre defalarca helikopterle çalınmaya çalışılmış bu heykeli Duomo’nun çatısına çıkarak yakından görmek mümkündür.

Dondurma

Cioccolatti Italiani
En iyi dondurma ve tatlıların yenilicegi yer.

Milano

Il Salumaio
Yemeklerin keyifle italyan mimarisinin icinde yenebilicegi bu restaurant Montenapoleone de bulunmaktadır. Aynı zaman en iyi italyan yemeklerini tadabiliceginiz iyi restaurantlardan biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu