Seyahat

Yılbaşında Gezilecek Yerler

Moskova

Her ne kadar bu son zamanlarda ilişkilerimiz bozulmuş olsa da Moskova, yılbaşında gidilecek şehirlerarasında ilk sıralarda yer alıyor. Her yıl, yılbaşına günler kala yağan karın bembeyaz bir örtüyle kapladığı Moskova sokakları, romantik bir kutlama için güzel bir adres. Şehirde, etkileyici mimari yapılarla bütünleşen karın masalsı görüntüsü insanı baştan çıkarıyor. Moskova’da kutlamalar için toplanma merkezi ise Kızıl Meydan.

Yılbaşında Yezilecek Yerler

Berlin
Noel pazarları ve renk renk ampullerle ışıklandırılan Berlin sokakları, yeni yılı karşılamak için en keyifli adresler arasında. Avrupa‘nın en iyi gece hayatı sunan şehirlerinden biri olan Berlin’de gece kulüplerinde başlayan eğlence, yeni yılın ilk saatlerinde meydan ve sokaklarda devam ediyor.
Berlin

Prag

Dünyanın en romantik ve etkileyici şehirleri arasında gösterilen Prag, klasik müzik dinletileri, Vltava Nehri’nde tekne turları, havai fişek gösterileri ve eğlence mekanlarındaki partileriyle keyifli bir atmosfer sunuyor. Saatler gece yarısına yaklaştığında Prag’da herkes sokaklara dökülüyor.
Prag

Roma

Aşkın şehri Roma, Orta Çağ dokusunu hissettiren sokakları, zamanda yolculuğa çıkaran mimari yapıları ve eğlencenin bir an bile durmadığı küçük meydanlarıyla insanı cezbediyor. Gün boyu kafe, restoran ve barlarda buluşan insanlar, gece yarısı Trevi Çeşmesi (Aşk Çeşmesi) önünde hep birlikte yeni yılı kutluyor.
Roma

Paris

Yılbaşına bir ay kala cadde ve sokaklarında görsel bir şölen başlayan Paris, Noel kutlamaları ile yeni yıl coşkusunu bir arada yaşıyor. Champs-Elysees Bulvarı ve Eyfel Kulesi çevresinde toplanan insanların hep bir ağızdan söylediği şarkılar ve sokak partileriyle doyasıya eğlence yaşanıyor.
Paris

Amsterdam

Dünyanın en özgür şehirlerinden Amsterdam gece hayatı oldukça renkli. Binlerce kanaldan oluşan kentte vakit gece yarısına yaklaştığında her bir köşeden havai fişek sesleri yükseliyor. Amsterdam Dam Meydanı ve Leidsplein gibi meydanlar eğlenmek için gelen kişilerle dolarken; kafe, bar ve gece kulüplerinde özel programlar düzenleniyor.
Amsterdam

İstanbul

Türkiye‘nin eğlence başkenti İstanbul, yılbaşı planı yapmak isteyenlerin aramalarında en üst sırada yer alıyor. Yeni yıl konsepti ile özel program sunan eğlence mekanları için haftalar önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Boydan boya ışıklandırılan Nişantaşı, görsel şovlarıyla İstanbul Boğazı ve her yıl büyük bir şölen alanına dönüşen Taksim Meydanı, yeni yıl eğlencesinin kalbinin attığı yerlerden.
İstanbul

Milano

Milano’da yılbaşı diğer Avrupa şehirlerine oranla bazı farklılıklar göstermektedir. Örneğin yılbaşı gecesi şehirde mutlaka San Sivestro Yemeği adı verilen akşam yemeğini yemelisiniz. (İtalyancası cenone di San Sivestro). Ana menüsünü mercimek ve terayağlı hindinin oluşturduğu bu özel akşam yemeği gece yarısına kadar sürer. Bu yüzden şehirdeki bazı restoranların akşam 8’den ve 9’dan sonra servise başladığını aklınızdan çıkarmayın. Kutlamaların ana merkezinin Duomo Meydanı olduğu gecede müziksiz olmaz diyenlerdenseniz şehrin otellerindeki kalburüstü partilere katılabilirsiniz, dans tutkunları ise şehir merkezinin civarındaki onlarca clubtan birine gidebilir. Milano şehri İtalya’nın gece eğlencelerinin merkezi konumundadır ve gideceğiniz mekanlarda sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebilirsiniz.
Milano

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu