Sağlık & Güzellik

Neyi, ne zaman, ne kadar yiyelim..

Neti Ne Zaman Yemeliyiz

Kıyafetler içerisinde güzel görünmenin yegane yolu fit bir vücuttan geçerken, durağan bir hayat, iş yaşamı, yaş aralığı, hamilelik, duygusal değişkenler kilo dengesini sürekli etkiliyor. Yeme içme dengesini kurarak hedeflenilen kiloyu korumak ya da kilo vermek aslında çok ta zor değil. Peki Ramazan ayında kilo almamak için ne yapılmalıdır?

Ramazan ayında kilo dengesini nasıl koruyabiliriz?

Beslenme tipi ile saatlerinin değişmesi ve hareketin azalması nedeniyle Ramazan ayında kilo almak kaçınılmaz hale geliyor. Ancak uzmanların önerdiği dengeli beslenme yöntemiyle şişmanlamak bir yana, kilo bile verilebiliyor. Az ama sık yemeği ve iftar ile sahur öğünlerini 3-4 öğüne paylaştırmanın, oruç tutarken kilo almamak için öncelikle dengeli beslenmenin ve besin değeri yüksek olan kaliteli besinlerin önemine değiniyor. Beslenme 1 bardak su ve iftariyeliklerle başladıktan sonra bir kâse çorba içip ara verilmeli; daha sonra hafif bir sebze yemeği, ızgara et, yoğurt ve salata ile devam edilip sahura kadar bol su içilmeli ve meyve yenmeli.
Neyi Ne Zaman Yemeliyiz.
Diyetisyenler ise ideal sahur yemeğinin reçel, bal, domates, peynir ve 2-3 dilim ekmek veya az yağlı börek, pilav ya da makarna ile hoşaf veya taze meyve suyunun olduğunu belirtmektedir.

Ramazan İçin Diyet Önerileri

Eğer “Bir kaç kilo fazlam var ya da aman kilo almayayım.” diyenlerdenseniz, bir uzmana danışarak hem kilonuzu hem de sağlığınızı Ramazan ayında da kontrol altında tutabilirsiniz.
Günde iki öğün vitamin ihtiyacının karşılanması açısından oldukça önemli olduğu için sahur ve iftar önerilerimize göz atabilirsiniz. Sahur öğününde peynir, yumurta, zeytin, söğüş salata, ekmek ya da bol yumurtalı bir menemen hem vücudun ihtiyacı olan vitamini sağlayacak hem de tok tutacaktır. Eğer sıcak yemek çeşitleri düşünülecekse makarna, kırmızı ya da beyaz et ve komposto seçenekler içerisinde olabilir.
İftarın olmazsa olmazı çorba başlangıç olarak düşünülürse, kontrollü bir şekilde tüketile-cek tavuk ya da balık, sebze yemeği, yoğurt, salata, ekmek menü dahilinde tutulabilecek alternatifler arasında.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu